Zelné závitky s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky s vejci a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10541 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
150 g | Salám jemný |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 102,1mg |
Vláknina | 273,1mg |
Vitamín A | 196,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Salám jemný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy spaříme ve vařící vodě, necháme okapat a silnější žebra naplocho seřízneme. |
2 | Tavený sýr nakrájíme, přidáme drobně nakrájený salám, nakrájená natvrdo uvařená vejce, osolíme a posypeme paprikou. Vše dobře promícháme. |
3 | Náplň rozdělíme na zelné listy, svineme je a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky osolíme, posypeme strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. |