Kapustový prejt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový prejt
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10542 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
200 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám jemný |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 312,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Salám jemný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový prejt postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu rozpůlíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Kapustu umeleme spolu s cibulí a salámem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce. |
3 | Žemle nakrájené na kostičky zalijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Vymačkáme je a vmícháme do kapustové hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou a navršíme do vymazaného a vysypaného pekáče. |
4 | Prejt pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. |