Recept

Brambory s balkánským sýrem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10546

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
10 ks Brambory
200 g Jogurt bílý
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
300 g Sýr balkánský
1 špetka Sůl
20 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
9% Sacharidy 32 g
38% Tuky 29 g
67% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Brambory s balkánským sýrem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýru. Každou vrstvu posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme a opepříme. Poslední vrstvu budou tvořit brambory.

3

Vše zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až budou brambory téměř měkké. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s jogurtem. Upečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept