Brambory s balkánským sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s balkánským sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10546 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
10 ks | Brambory |
200 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr balkánský |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 205,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Jogurt bílý, Sůl, Sýr balkánský, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s balkánským sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýru. Každou vrstvu posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme a opepříme. Poslední vrstvu budou tvořit brambory. |
3 | Vše zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až budou brambory téměř měkké. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s jogurtem. Upečeme dozlatova. |