Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10547
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pažitka
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 160 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vaječné kari postup přípravy receptu:

1

Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Posypeme kari kořením, moukou a krátce osmahneme.

2

Přidáme na kousky nakrájená rajčata, kečup, vodu a mícháme, až vznikne hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.

3

Omáčku osolíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme na čtvrtky nakrájená, uvařená vejce a vše krátce prohřejeme.

4

Před podáváním vmícháme do omáčky nasekanou pažitku.

Poznámka

Kečup můžeme nahradit rajčatovým protlakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept