Houbové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové ragú
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10549 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
320 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 825,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové ragú postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájenou na nudličky spolu s jemně nakrájenou cibulí rychle osmahneme. Přidáme očištěné, nakrájené houby a krátce podusíme. |
2 | Potom vmícháme na kousky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené papriky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Mírně podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka. |
3 | Před dokončením vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou a za stálého míchání vše krátce povaříme. |
4 | Před podáváním posypeme pokrm nasekanou petrželkou. |