Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10551
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 ks Chřest bílý
160 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
3 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 722kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 48 mg
19% Bílkoviny 11 g

Houbový šmak postup přípravy receptu:

1

Chřest svážeme do svazečku a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Po vyjmutí z vody jej necháme okapat a nakrájíme na menší dílky.

2

Na másle osmahneme očištěné, drobně nakrájené houby, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

3

Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě chřest a houby smíchané s nasekanou petrželkou. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Poznámka

Místo chřestu můžeme použít pórek nebo malý květák.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept