Jednoduchý recept

Lín s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10553
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Křen
800 g Lín
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Nové koření celé
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 10 g
11% Sodík 224 mg
71% Bílkoviny 40 g

Lín s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme do poloměkka. Potom ryby opatrně vyjmeme.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jísku. Zředíme ji vychladlým vývarem z ryb, prošleháme a vaříme asi 10 minut. Do omáčky vložíme ryby a vaříme dalších 10 minut.

3

Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, kečup, citronovou šťávu a krátce prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept