Lín s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10553 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Křen |
800 g | Lín |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 583,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 165,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme do poloměkka. Potom ryby opatrně vyjmeme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jísku. Zředíme ji vychladlým vývarem z ryb, prošleháme a vaříme asi 10 minut. Do omáčky vložíme ryby a vaříme dalších 10 minut. |
3 | Nakonec vmícháme nastrouhaný křen, kečup, citronovou šťávu a krátce prohřejeme. |