Pstruh s mandlemi a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s mandlemi a bylinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
125 g | Máslo čerstvé |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 726,1mg |
Vláknina | 51,0mg |
Vitamín A | 114,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pstruh, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mandle plátky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s mandlemi a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy osolíme a pečeme na pánvi na rozehřátém másle asi 10 minut po každé straně. Upečené ryby přendáme na nahřátý talíř. |
2 | Do vypečené šťávy vmícháme plátky mandlí a nasekané bylinky. Zředíme 2 lžícemi vody a krátce prohřejeme. |
3 | Pstruhy na talíři přelijeme šťávou a pokapeme citronem. |