Hlávkový salát s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kysanou smetanou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1056 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Salát hlávkový |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 137 kcal
Kilojoule 574kJ
1% Sacharidy 4 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 218 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 118,6mg |
Draslík | 78,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme po listech, opláchneme vodou a necháme okapat. Povrch zalijeme osolenou kyselou smetanou a můžeme posypat i prolisovaným vařeným žloutkem. |
Poznámka
Zálivka viz. zálivka z kyselé smetany.