Ruské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10570 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Marmeláda rybízová |
50 g | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Sirup rybízový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 168,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Sirup rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské řezy postup přípravy receptu:
1 | Máslo, vejce, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme kakao, mléko, mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Vše smícháme. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. |
3 | Po vychladnutí moučník podélně rozkrojíme, pokapeme ovocným sirupem, potřeme marmeládou a spojíme. Nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Můžeme použít jakoukoli ovocnou marmeládu a sirup.