Dvoubarevné řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevné řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10572 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
20 g | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 128,1mg |
Draslík | 159,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvoubarevné řezy postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme. |
2 | Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné zamícháme kakao. |
3 | Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme nejdříve světlé těsto, na něj potom tmavé těsto. Ve středně vyhřáté troubě upečeme. |
4 | Po vychladnutí moučník nakrájíme na řezy a pocukrujeme. Můžeme jej také plnit marmeládou. |
Buchta se povedla, byla dobrá. Ale přiznám se, že dávám přednost spíše řezům z podmáslí, kefírů atd. V rozpisu je napsaná hrubá mouka. Nejprve jsem si toho nevšimla, proto jsem si vybrala tento recept. Po opětovném přečtení, jsem se rozhodla dát mouku polohrubou. Měla jsem obavy, že by těsto nebylo jemné a že by mě třeba drhlo na jazyku . Všechny tyto buchty dělám z hladké nebo polohrubé, nikdy z hrubé. Pekla jsem na 180 stupňů 25 min .