Karamelové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10573 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
100 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle plátky |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 123,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hřebíček, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelové řezy postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme celá vejce, moučkový cukr, skořici, hřebíček a anýz. Mixujeme asi 5 minut. |
2 | Cukr upálíme na pánvi na karamel, zalijeme vodou, rozvaříme a po vychladnutí jej nalijeme do mixéru. Přidáme mouku s práškem do pečiva a umixujeme. |
3 | Vzniklé těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme. |
4 | Po vychladnutí nakrájíme moučník na řezy. |