Zeleninový salát s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový salát s houbami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10576 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
150 g | Houby čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
15 g | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 314,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový salát s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme v troše osolené vody. Necháme okapat. |
2 | Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, cibuli nakrájíme na malé kostičky, přidáme houby, 2 lžíce vody, sůl, pepř, ocet a cukr. Vše dobře promícháme. |