Ostrý zeleninový salát se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý zeleninový salát se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10577 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Moravský bochník 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Jablka, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý zeleninový salát se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky a rajčata, jablko, cibuli a sýr nakrájíme na kostičky. |
2 | Chilli papričky jemně nasekáme, přidáme ostatní přísady a vše promícháme. |
3 | Salát necháme chvilku proležet. |