Kysané zelí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10579 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
15 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 340,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí na víně postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme a podusíme v trošce vody. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme zelí a za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka. |
3 | Před koncem dušení přilijeme víno a podle chuti přidáme cukr a ocet. |
Jestliže si i v obyčejný den chcete připadat neobyčejně, použijte při vaření normálního pokrmu ingredienci, kterou byste jinak do jídla nedali. Třeba tento recept je tomu příkladem a opravdu se vyvedl. Vyzkoušejte ho. Bude vám moc chutnat.