Hlávkový salát se slaninou po moravsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se slaninou po moravsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1058 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 ks | Salát hlávkový |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 552kJ
1% Sacharidy 3 g
15% Tuky 12 g
20% Sodík 405 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 166,3mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 52,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se slaninou po moravsku postup přípravy receptu:
1 | Salát rozebereme po listech, opláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a promícháme se salátem. |
3 | Nakonec polijeme 2 lžícemi pokrájené vyškvařené slaniny. |