Tykve dušené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykve dušené na másle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10584 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 314kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 6 g
3% Sodík 61 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 327,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykve dušené na másle postup přípravy receptu:
1 | Tykve oloupeme, nakrájíme na plátky a osolíme. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tykve a pod pokličkou je dusíme asi 10 minut doměkka. Během dušení kastrolem občas potřeseme, aby se tykve nepřichytily ke dnu. |