Vaječná pomazánka se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka se sardelovou pastou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10587 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 515,2mg |
Draslík | 210,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Přidáme sardelovou pastu, nastrouhaná uvařená vejce a přilijeme mléko. Vše ušleháme a osolíme. |
2 | Do pomazánky vmícháme jemně nakrájenou okurku a papriku. |
3 | Podáváme na plátcích toastového chlebu. |