Jednoduchý recept

Karlovarský knedlík

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1059
Kategorie: Přílohy

Ingredience

110 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
250 ml Mléko polotučné
560 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 738kJ
23% Sacharidy 83 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 223 mg
38% Bílkoviny 21 g

Karlovarský knedlík postup přípravy receptu:

1

Utřeme máslo se solí, postupně vmícháme žloutky, po lžících mléko, mouku a karlovarskou minerálku.

2

Osmažíme na másle nakrájenou housku a z bílků si ušleháme sníh.

3

Vše smícháme.

4

Namočíme ubrousek a vyždímáme, potřeme jej máslem a vlijeme do něj těsto. Zavážeme a vaříme v osolené vodě 1 hodinu.

Poznámka

70 g másla do knedlíku, 20 g másla na osmažení housky, 20 g másla na ubrousek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept