Karlovarský knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarský knedlík
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1059 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
110 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
250 ml | Mléko polotučné |
560 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 396,4mg |
Draslík | 97,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Minerální voda perlivá, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarský knedlík postup přípravy receptu:
1 | Utřeme máslo se solí, postupně vmícháme žloutky, po lžících mléko, mouku a karlovarskou minerálku. |
2 | Osmažíme na másle nakrájenou housku a z bílků si ušleháme sníh. |
3 | Vše smícháme. |
4 | Namočíme ubrousek a vyždímáme, potřeme jej máslem a vlijeme do něj těsto. Zavážeme a vaříme v osolené vodě 1 hodinu. |
Poznámka
70 g másla do knedlíku, 20 g másla na osmažení housky, 20 g másla na ubrousek.