Jemný masový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný masový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10591 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hovězí maso vařené |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 366,4mg |
---|---|
Cholesterol | 197,7mg |
Draslík | 40,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mrkev kořen, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný masový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy hlávkového salátu nakrájíme na proužky. Smícháme je s nastrouhanou mrkví, vařenými vejci nakrájenými na kousky a s masem nakrájeným na nudličky. |
2 | Citronovou šťávu, olej a sůl rozšleháme a nalijeme na salát. |
3 | Ihned podáváme. |