Pikantní květákový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní květákový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10597 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 47,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Olej slunečnicový, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní květákový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Připravený květák rozebereme na malé růžičky, sardelové řezy drobně nasekáme a vše urovnáme na talířky. |
3 | Nakonec přelijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. |