Jednoduchý recept

Hovězí polévka s masem a nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 106
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Cibule
200 g Hovězí maso přední
280 g Kosti hovězí řídké
0,3 g Nové koření celé
170 g Nudle vaječné
0,3 g Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
2,5 l Voda pitná
240 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 802kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 8 g
45% Sodík 909 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hovězí polévka s masem a nudlemi postup přípravy receptu:

1

Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.

2

Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.

3

Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.

4

Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept