Pórek dušený s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek dušený s houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10600 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 416,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek dušený s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby a pórek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme na rozehřáté sádlo, osolíme, okmínujeme a osmahneme. Přiklopíme pokličkou a dusíme. |
2 | Po chvíli vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená. |