Vařené kudlubny s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kudlubny s máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10605 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 434kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 294 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 286,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené kudlubny s máslem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na silnější plátky a v osolené, mírně oslazené vodě je uvaříme doměkka. |
2 | Uvařené kedlubny ocedíme, přendáme na talíře a každou porci pokapeme rozehřátým máslem. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |