Fazolky dušené s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky dušené s kečupem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10612 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 324kJ
3% Sacharidy 11 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 201 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 264,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky dušené s kečupem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Ocedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme fazolky, sůl, pepř a kečup. Za stálého míchání je chvíli podusíme. |