Cibule pečená na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule pečená na bílém víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10613 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 481kJ
5% Sacharidy 19 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 70 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 309,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Cibule pečená na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme, osmažíme na rozehřátém oleji, podlijeme vínem a osolíme. Krátce podusíme. |
2 | Potom cibule podlijeme vodou tak, aby byly zality do poloviny. Upečeme je bez pokličky v mírně vyhřáté troubě téměř doměkka. Dodusíme na plotýnce, aby šťáva zhoustla. |
Poznámka
Podáváme k pečeným a grilovaným masům.