Krummauer Krumlovský knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krummauer Krumlovský knedlík
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1062 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
250 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Mouka žitná bílá |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
27% Sacharidy 97 g
6% Tuky 4 g
33% Sodík 650 mg
18% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 456,3mg |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 40,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krummauer Krumlovský knedlík postup přípravy receptu:
1 | Vmícháme do žitné mouky lžíci sádla a lžíci soli. |
2 | Vše promícháme s uzeným vývarem. |
3 | Tvoříme malé tuhé koule, které uvaříme v uzeném vývaru. |
4 |
|
5 | Knedlík podáváme s uzeným masem a zelím. |