Hlávkový salát s vejci a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s vejci a ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10620 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
15 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s vejci a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy salátu nakrájíme na nudličky, omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka. |
2 | Připravíme zálivku z octa, 3 lžic vody, oleje, cukru a soli. Nalijeme ji na zeleninu a lehce promícháme. |
3 | Na talíři každou porci ozdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce. |