Přírodní ředkvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní ředkvičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10625 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 238kJ
1% Sacharidy 4 g
6% Tuky 4 g
5% Sodík 107 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 292,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní ředkvičky postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. |
2 | Vložíme je na rozehřáté máslo, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Zvolna dusíme doměkka. |
3 | V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená. |