Hovězí maso ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hovězí ve vlastní šťávě |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 162,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Sardelová pasta, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Maso i s tukem dáme do kastrolu, přidáme sardelovou pastu, okurku nakrájenou na kostičky, kostku bujónu a přivedeme k varu. |
2 | Smetanu rozkvedláme s moukou, nalijeme na masovou směs a za stálého míchání povaříme. |
3 | Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.