Bröslerdäpfelteig - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bröslerdäpfelteig
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1064 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
300 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 217,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bröslerdäpfelteig postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme. |
2 | Postupně k nim přisypáváme mouku a osolíme. |
3 | Uhněteme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky (nesmíme na těsto příliš tlačit). |
4 | Vaříme ve slané vodě 20-25 minut dle velikosti knedlíků. |
5 | Do těsta můžeme také přidat 50 g přepuštěného másla. |
Poznámka
Musíme počítat dobu na vaření brambor asi 30 minut a na vaření knedlíků 25 minut.