Kedlubnový salát s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10641 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 268,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Křen, Okurky nakládané, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnový salát s křenem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme. |
2 | Přidáme jemně nakrájenou okurku a cibuli, nastrouhaný křen a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a přelijeme zálivkou z octa, oleje, vody a soli. |
3 | Ihned podáváme. |