Kedlubnový salát se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát se smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10642 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Kedlubna |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 326kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 142 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 239,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnový salát se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme, opepříme a přilijeme kyselou smetanu. Vše dobře promícháme. |
2 | Salát posypeme jemně nakrájenými kedlubnovými lístky a ihned podáváme. |