Jednoduchý recept

Makový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10649

Ingredience

80 g Cukr moučkový
3 špetka Hřebíček mletý
30 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Mák mletý
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
9% Sacharidy 33 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 90 mg
19% Bílkoviny 11 g

Makový pudink postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh. Přidáme moučkový cukr, hrubou mouku, mletý mák, skořici, hřebíček a vlažné máslo. Vše zlehka promícháme.

2

Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou a uzavřeme. Formu vložíme do nádoby s vařící vodou a pudink uvaříme.

3

Uvařený pudink opatrně vyklopíme z formy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept