Makový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makový pudink
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10649 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
3 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Mák mletý |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 264,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makový pudink postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Přidáme moučkový cukr, hrubou mouku, mletý mák, skořici, hřebíček a vlažné máslo. Vše zlehka promícháme. |
2 | Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou a uzavřeme. Formu vložíme do nádoby s vařící vodou a pudink uvaříme. |
3 | Uvařený pudink opatrně vyklopíme z formy a podáváme. |