Bramborové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1065 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
50 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 429,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce. |
2 | Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky. |
3 | Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut. |
4 | Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky. |
Poznámka
Musíme počítat s dobou vaření brambor asi 30 minut a pak na vaření knedlíků 18 minut.
Vyzkoušeno! Opravdu chtné bramborové knedlíky, recept si ukládám.