Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10654

Ingredience

60 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
100 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko plnotučné
1 špetka Sůl
400 g Třešně
2 ks Vejce slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 550kJ
21% Sacharidy 76 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 106 mg
23% Bílkoviny 13 g

Třešňová žemlovka postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

3

Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept