Skládaný hlávkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skládaný hlávkový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10659 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Pažitka |
4 ks | Rajčata |
100 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 548,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Okurka salátová, Pažitka, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skládaný hlávkový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté listy salátu rozložíme na talířky. Pokapeme je roztokem octa a soli a poklademe střídavě kolečky rajčat, okurkou, uvařenými vejci nakrájenými na kostičky a kolečky ředkviček. |
2 | Jogurt smícháme se solí, citronovou šťávou a cukrem a nalijeme na salát. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou a podáváme. |