Recept

Knedlíky ze syrových a vařených brambor

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1066

Ingredience

2,5 dl Brambory
2,5 dl Brambory vařené
187,5 g Mouka pšeničná hrubá
216 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 194kJ
15% Sacharidy 56 g
74% Tuky 56 g
35% Sodík 696 mg
16% Bílkoviny 9 g

Knedlíky ze syrových a vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.

2

Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla.

3

Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce.

4

Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily.

5

Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme.

Poznámka

Musíme počítat s dobou na vaření brambor asi 30 minut a na vaření knedlíků asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept