Knedlíky ze syrových a vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky ze syrových a vařených brambor
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1066 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2,5 dl | Brambory |
2,5 dl | Brambory vařené |
187,5 g | Mouka pšeničná hrubá |
216 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 113,7mg |
Draslík | 490,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky ze syrových a vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. |
2 | Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla. |
3 | Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce. |
4 | Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily. |
5 | Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme. |
Poznámka
Musíme počítat s dobou na vaření brambor asi 30 minut a na vaření knedlíků asi 20 minut.