Jednoduchý recept

Jablka dušená na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10664

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
4 ks Jablka
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
12% Sacharidy 44 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jablka dušená na víně postup přípravy receptu:

1

Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.

2

Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.

3

Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept