Broskve s vinnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve s vinnou pěnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10666 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
4 ks | Broskve |
80 g | Cukr krupice |
3 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 049kJ
11% Sacharidy 39 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 64 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 436,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Broskve s vinnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté, vypeckované broskve nakrájíme na dílky, posypeme 20g cukru a vychladíme. |
2 | Žloutky, 1 bílek, víno a 60g cukru smícháme a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout. |
3 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vychladlé směsi. |
4 | Broskve rozdělíme do pohárů a přelijeme vinnou pěnou. |