Zapečené broskve s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10667 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr moučkový |
50 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Piškoty dětské kulaté |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 432,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Mandle, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a 8 ks oddělíme. Ostatní jemně nastrouháme. |
2 | Omyté broskve spaříme vařící vodou, zprudka ochladíme, oloupeme a rozpůlíme. Část dužiny vydlabeme a jemně nakrájíme. |
3 | Změklé máslo utřeme se 60g cukru, smícháme s nastrouhanými mandlemi, piškotovými drobečky, dužinou z broskví a citronovou šťávou. Náplň vložíme do půlek broskví a navrch položíme oddělené mandle. |
4 | Broskve dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
5 | Podáváme teplé nebo studené. |