Zeleninové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové karbanátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10677 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrášek |
100 g | Kapusta hlávková |
100 g | Kedlubna |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Sádlo škvařené |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 140,1mg |
Draslík | 345,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kapusta hlávková, Kedlubna, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání ji nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme. Přidáme zeleninu, nakrájenou a na sádle zpěněnou cibuli, vejce, pepř, sůl a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta tvoříme karbanátky na prkénku posypaném strouhankou. Usmažíme je na rozehřátém sádle. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší. |