Recept

Zeleninové krokety se salámem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 10679

Ingredience

100 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrášek
100 g Kapusta hlávková
100 g Kedlubna
0,3 l Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 ks Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Rýže loupaná
100 g Salám jemný
60 g Strouhanka
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

138% Kalorie 2,725 kcal
Kilojoule 11 400kJ
12% Sacharidy 43 g
443% Tuky 333 g
28% Sodík 567 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zeleninové krokety se salámem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky.

2

Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

4

Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji.

5

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept