Zeleninové krokety se salámem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové krokety se salámem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10679 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrášek |
100 g | Kapusta hlávková |
100 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 ks | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Rýže loupaná |
100 g | Salám jemný |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 239,6mg |
Draslík | 356,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Hrášek, Kapusta hlávková, Kedlubna, Olej stolní, Rýže loupaná, Salám jemný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové krokety se salámem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody doměkka a potom ji nakrájíme na malé kousky. |
2 | Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3/4dl vody, osolíme, přidáme lžičku másla a dusíme doměkka. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní připravenou zeleninu, nastrouhaný sýr, měkkou rýži a na kostičky nakrájený salám. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. |
4 | Z vychladlého těsta tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci, ve strouhance a usmažíme na oleji. |
5 | Podáváme s bramborovou kaší. |