Myslivecké maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecké maso
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
80 g | Cibule |
200 g | Hovězí svíčková |
2 špetka | Jalovec |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
4 ks | Vepřové kotlety |
0,5 dl | Víno červené |
120 g | Žampiony čerstvé |
4 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 480,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí svíčková, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecké maso postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme a posypeme zázvorem. |
2 | Ze svíčkové nakrájíme řezy, jen lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Vepřové kotlety a svíčkové řezy opékáme na sádle s plátky anglické slaniny. |
4 | V pánvi na másle podusíme žampiony. |
5 | Pečené maso vyndáme a přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme chvilku podusit. Přidáme rajčatový protlak, žampiony, červené víno, tlučený jalovec a špetku tymiánu. Slabě podlijeme vývarem a dusíme s opečeným masem. |
6 | Na opečené kotlety dáme svíčkové řezy, anglickou slaninu a přelijeme dušenou směsí. |