Recept

Zeleninový nákyp s anglickou slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10680

Ingredience

100 g Anglická slanina
100 g Hrášek
200 g Květák
4 dl Mléko polotučné
15 g Olej stolní
4 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
80 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
10% Sacharidy 36 g
30% Tuky 22 g
25% Sodík 500 mg
29% Bílkoviny 17 g

Zeleninový nákyp s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Rýži spaříme, propláchneme a ve vařící vodě uvaříme téměř doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.

2

Očištěný květák nakrájíme na kousky a rozložíme do vymaštěné zapékací mísy. Na květák urovnáme rýži, nakrájené papriky, rajčata a hrášek. Vše osolíme, opepříme a posypeme nudličkami anglické slaniny.

3

Nákyp pečeme v mírně vyhřáté troubě. Před dopečením jej zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept