Vepřové maso s houbami a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s houbami a pórkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
400 g | Vepřové ve vlastní šťávě |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 387,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Vepřové ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s houbami a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z konzervy oddělíme sádlo a osmahneme na něm očištěné houby nakrájené na plátky. |
2 | Přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek a osmažíme. Podlijeme trochou vody, zaprášíme moukou a pod pokličkou dusíme téměř doměkka. |
3 | Maso dobře prohřejeme a přidáme do pórku. Vše společně podusíme, případně osolíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.